Skip to main content Skip to search

Openingstijden

ma-vr 8.30-17.00
070 - 335 17 15
info@wolters-co.nl

Veel gestelde vragen

Een schade melden gebeurt door middel van een volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier algemeen (zie downloads). U kunt het formulier verzenden aan ons kantoor (per post of via email), direct na ontvangt zullen wij uw schade in behandeling nemen. Twijfelt u of er dekking bestaat voor de geleden schade? Belt u ons kantoor dan gerust voor een duidelijke toelichting.

Een schade aan een motorrijtuig melden gebeurt altijd door middel van een volledig ingevuld en ondertekend Europees schadeformulier (zie downloads). U kunt het formulier verzenden aan ons kantoor (per post of via email) direct na ontvangt zullen wij uw schade in behandeling nemen. Twijfelt u of er dekking bestaat voor de geleden schade? Belt u ons kantoor dan gerust voor een duidelijke toelichting.

Ja, dat kan per datum verkoop. In dit geval ontvangen wij graag een kopie van het vrijwaringbewijs. Ons kantoor zal voor verdere afwikkeling zorgdragen.

Ja, u bent wettelijk verplicht om in ieder geval een WA-autoverzekering af te sluiten, zodat de eventuele schade die u aan anderen toebrengt is gedekt. Voldoet u niet aan deze plicht, kan dat hele vervelende gevolgen hebben voor u en overige betrokkenen.

De inzittenden van de auto zijn niet standaard meeverzekerd. Deze zijn alleen meeverzekerd als u ervoor heeft gekozen om de Schadeverzekering Inzittenden of Ongevallenverzekering Inzittenden af te sluiten bij uw motorrijtuigtuigverzekering. Dit kunt u controleren op uw polisblad. Is het u niet geheel duidelijk, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Dit ligt aan de afgesloten verzekering en het gekozen dekkingsgebied. Controleert u daarom uw polisblad goed. Wilt u de dekking van uw reisverzekering aanpassen of is het u niet geheel duidelijk, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Dit ligt aan de afgesloten verzekering. Veel assuradeuren bieden deze dekking standaard, maar niet allemaal. Controleert u daarom uw polisblad goed. Wilt u de dekking van uw reisverzekering aanpassen of is het u niet geheel duidelijk, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Indien het trekkende voertuig via ons kantoor verzekerd is, kunt u bij ons een groene kaart aanvragen. Dit kan telefonisch of via de email. In dit geval is het van belang dat u de volgende gegevens bij de hand houdt: Kenteken, volledig chassisnummer, merk & type. Na ontvangst van uw verzoek, zullen wij de groene kaart versturen/mailen.

Ja dat kan. Via het menu downloads, kunt u eenvoudig een machtiging voor automatische incasso printen. Indien u deze volledig invult en aan ons verstuurd (per post of email), zullen wij u verzoek verder in behandeling nemen.

Via het menu dowloads, kunt u de herbouwwaardemeter downloaden. Deze waardemeter geeft u een goede indruk van de herbouwwaarde van uw woning en kunt u dus volledig invullen en versturen aan ons kantoor (per post of email). Op basis van een volledig ingevulde waardemeter krijgt u tevens garantie tegen onderverzekering, dit houdt in dat u niet minder uitgekeerd zal krijgen dan het daadwerkelijke schadebedrag bij een gedekte gebeurtnis. Uiteraard mag u ook een eigen opgave verstrekken, in dit geval geldt geen garantie tegen onderverzekering wat in geval van schade voor u vervelende gevolgen kan hebben.

 

Via het menu dowloads, kunt u de inboedelwaardemeter downloaden. Deze waardemeter geeft u een goede indruk van de globale waarde van uw inboedel. Deze kunt u dus volledig invullen en versturen aan ons kantoor (per post of email). Op basis van een volledig ingevulde waardemeter krijgt u tevens garantie tegen onderverzekering, dit houdt in dat u niet minder uitgekeerd zal krijgen dan het daadwerkelijke schadebedrag bij een gedekte gebeurtenis. Uiteraard mag u ook een eigen opgave verstrekken, in dit geval geldt geen garantie tegen onderverzekering wat in geval van schade voor u vervelende gevolgen kan hebben.

In dit geval vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken zoals een waardebepaling door derden.

 

In dit geval kunt u ervoor kiezen om een Inboedelinventarisatielijst in te vullen of om een waardebepaling te laten uitvoeren door derden. Neem in dit geval gerust contact op met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ja, in dit geval vragen wij u vriendelijk om ons kantoor een email te sturen of het contactformulier op onze website in te vullen. Wij zullen u dan zo snel mogelijk een overzicht van uw verzekeringen doen toekomen.

 

Onder het kopje downloads kunt u het formulier ‘opzegkaart’ downloaden. Indien u deze volledig invult en verzendt aan ons kantoor, kunnen wij voor beëindiging van uw verzekering zorgdragen. De door u opgegeven einddatum en daadwerkelijke einddatum kan enigszins verschillen indien sprake is van een opzegtermijn.

 

Wij vinden het belangrijk dat klachten zo spoedig mogelijk behandeld en opgelost worden. Daarom vragen u vriendelijk om in dit geval eerst telefonisch contact op te nemen met ons kantoor om dit samen te bespreken en u te adviseren hoe verder te handelen. Onder het kopje downloads staat  een uitgebreide beschrijving van de klachtenprocedure.