Skip to main content Skip to search

Openingstijden

ma-vr 8.30-17.00
070 - 335 17 15
info@wolters-co.nl

Overlijdensrisico

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering keert het vooraf afgesproken bedrag uit indien de verzekerde voor een bepaalde datum overlijdt. Ook komt het voor dat er altijd wordt uitgekeerd, er geldt dan geen einddatum.

Doel van deze verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt meestal afgesloten voor de nabestaanden, bijvoorbeeld om de achterblijvende partner in staat te stellen om de hypotheek af te kunnen betalen of te kunnen stoppen met werken om de kinderen op te voeden. Ook kan een ondernemer een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, waarbij de zakenpartner begunstigde is. Voor de zakenpartner wordt zo de mogelijkheid gecreëerd het aandeel van de erven af te kopen en de onderneming voort te zetten. Een overlijdensrisicoverzekering die wordt afgesloten om de kosten van de uitvaart te kunnen betalen wordt uitvaartverzekering genoemd.

Vormen

Er zijn 3 soorten overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, een gelijkblijvende risicoverzekering of een annuitair / lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. Bij een gelijkblijvende risicoverzekering blijft het verzekerd bedrag gelijk. Het is ook mogelijk de hoogte van het verzekerd bedrag (en daarmee de premie) jaarlijks te laten dalen, met een vast bedrag (lineair dalend) of een vast percentage (annuitair dalend).

Voor meer informatie over een overlijdensrisicoverzekering, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor, onze adviseurs helpen u graag verder.