Skip to main content Skip to search

Openingstijden

ma-vr 8.30-17.00
070 - 335 17 15
info@wolters-co.nl

Uitvaart

Uitvaart

Een begrafenis of crematie kost geld: de uitvaartverzorger, rouwkaarten, de plechtigheid, de kist, de grafsteen, et cetera. De kosten kunnen sterk uiteenlopen. Om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden de uitvaart kunnen betalen, kunt u spaargeld reserveren of een uitvaartverzekering afsluiten.

Mogelijkheden

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt, betaalt de verzekeringsmaatschappij de kosten. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten.

Kapitaalverzekering
Bij overlijden krijgt u een bedrag uitgekeerd waarmee uw nabestaanden de uitvaart betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.

Naturaverzekering
U ontvangt geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen kennen een basispakket met de standaardonderdelen van een uitvaart. U kunt daarnaast een aanvullende verzekering afsluiten voor extra’s.

Banksparen
U kunt ook op een geblokkeerde spaarrekening bij een bank sparen: ‘banksparen voor de uitvaart’

shutterstock_127483607

Voor meer informatie over een uitvaartverzekering, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor, onze adviseurs helpen u graag verder.